En la venda directa hotelera alguna cosa falla

Darrerament he fet reserves d’allotjament en hotels de diferents destinacions (Mallorca, Atenes, Meteora, Ithaca i Nova York) i els millors preus els he trobat amb Booking.com però com que a tots els hotels que he reservat, a la seva pàgina web he vist l’anunci que diu “Millor tarifa disponible a través de la nostra web”, he contactat per telèfon o per mail amb ells directament dient-los “ei, dius que tens la millor tarifa però per booking surt molt més barat, si m’apliques la mateixa tarifa que em dona booking t’ho reservo directament a tu” i la resposta en TOTS els hotels ha estat la mateixa “no, no et puc aplicar la tarifa de booking”.

I jo em pregunto: si dius que ofereixes la millor tarifa a la teva web, per què a través de booking és més barat? Sí, ja ho sé pels cupos… però si contacto directament amb tu i t’ofereixo fer-te la reserva a tu, per què em dius que no i m’envies a booking a qui li hauràs de pagar un, per exemple, 15% de comissió?

En la venda directa hotelera hi ha alguna cosa que falla.

Advertisement

One comment

  1. Take Your Week · Novembre 7, 2014

    M´ha agradat trobar aquest post, perquè és una conversa recurrent que mantinc cada setmana amb els clients.
    Noto en general, quan parlo amb ells, una sensació de respecte vers un canal de vendes que et porta una gran part de les reserves i per altra una sensació d´impotència/desconeixement de les possibilitats reals de revertir aquesta situació (i aquest 15% ja s´ha convertit en 20% en algunes destinacions).
    Personalment penso que donat el turisme com a una activitat estratègica per el País, per el gran volum de negoci que mou i com queda repartit per el territori, les institucions (públiques o sectorials) haurien d´haver incentivat la creació de plataformes de reserva dominants en el posicionament de la destinació a internet per captar els clients i per reinvertir tot aquest “marge descomptat” en la millora i promoció de l´activitat turística.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s