Turisme sostenible com a instrument del desenvolupament

El 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme per sensibilitzar sobre la importància del turisme i el seu valor social, cultural, polític i econòmic.

Cada any, aquest esdeveniment intenta donar a conèixer el potencial que té el turisme per assolir els objectius de desenvolupament sostenible. Lemes com Turisme i aigua, Turisme i desenvolupament comunitari, Turisme i biodiversitat, Turisme i acostament de les cultures o Turisme per a tothom, són els que s’han fet servir en edicions anteriors per donar a conèixer aquest esdeveniment.

“Turisme sostenible com a instrument del desenvolupament” és el lema escollit per al 2017, i és que l’Organització Mundial del Turisme afirma que el sector turístic pot contribuir als tres pilars bàsics de la sostenibilitat (econòmic, social i medi ambiental) i a cada un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Un creixement econòmic a través de l’activitat turística si no ve acompanyat d’una millor qualitat de vida de les persones, de la protecció del medi ambient i de la defensa del patrimoni cultural divers, entre altres, no és una activitat turística sostenible.

Per això, ara més que mai i davant els conflictes viscuts durant aquest estiu a Catalunya, i molt especialment a Barcelona, és necessari ser contundents en les pràctiques turístiques insostenibles i en les actituds incíviques per part de grups de turistes que fan perillar la convivència cívica entre les persones, que no mostren cap respecte per les comunitats locals ni pel medi ambient.

Per això, des de la Universitat de Lleida comencem un nou curs amb més de 160 estudiants inscrits entre el Grau en Turisme i el doble Grau en Turisme i Administració i Direcció d’Empreses, uns estudis públics, oficials, adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior on pretenem formar professionals que aprenguin a gestionar l’activitat turística amb criteris de sostenibilitat, basat en compromisos i en estàndards de qualitat que respectin l’entorn, que tinguin cura de les comunitats locals i dels visitants, per aconseguir que el turisme, a més d’aportar riquesa, que estigui ben distribuïda i fomentant la interculturalitat i el respecte mutu.

Des de la Universitat de Lleida intentarem donar a conèixer els valors i els beneficis que aporten el turisme sostenible a tota la societat.

@evamartinf
#WTD2017 #IY2017 #TravelEnjoyRespect

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s